Férová snídaně v Miroslavi

Férová snídaně v Miroslavi
sobota 12. května 2012, 9-12 hodin
před evangelickým kostelem

V sobotu se při příležitosti světového dne pro Fair trade uskuteční v desítkách měst České republiky happening "Férová snídaně ve vašem městě”, kdy se sejdou příznivci fair trade, aby společně  posnídali fairtradové, ale i lokální produkty. V Miroslavi se tato akce uskuteční tuto sobotu před evangelickým kostelem, v případě deště v sálku u kostela.

Národním koordinátem akce je společnost NaZemi  www.nazemi.cz.
Místním koordinátorem je evangelický sbor.

Znáte a používáte výrobky fair trade? Můžete se zapojit  a přinést ochutnat třeba buchtu s fair trade kakaem.

Neznáte výrobky fair trade? Můžete se s nimi seznámit, ochutnat,  bude možnost i nějaké výrobky zakoupit.

Máte domácí vajíčka nebo marmeládu? Akce podporuje místní a regionální výrobky, takže můžete přinést i buchtu z domácích vajec nebo domácí marmeládu.

Nemáte čas nebo chuť na pečení a vaření? Můžete přijít i jen tak: podívat se, ochutnat, dát si kávu a chvíli pobýt.

Pro děti budou připraveny omalovánky, dle počasí i nějaké hraní venku.

Na co vás ještě nalákat? Kromě buchet z fairtradového kakaa, cukru apod. se můžete těšit na chléb z domácí pekárny, domácí jogurt z božického mléka, domácí müssli a další.

Co je fair trade?

Fair trade je způsob obchodu dávající drobným pěstitelům, řemeslníkům i zaměstnancům z rozvojových zemí příležitost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Pokud si český spotřebitel koupí fairtradový výrobek, má jistotu, že za ním nestojí například zneužívání dětské práce, nelidské pracovní podmínky, či devastace životního prostředí. Světový den pro fair trade se v ČR slaví již devátým rokem. Více na www.fairtrade.cz a www.ferovasnidane.cz.

Přijďte si zpestřit sobotní dopoledne!

Srdečně zve

Daniela Bednaříková