2. února 2014

Milí bratři a sestry!

Dnes je čtvrtá neděle po Zjevení Páně. Všechny vás srdečně vítám, domácí i hosty při těchto bohoslužbách.

  1. Dnes se konají čtené bohoslužby ještě dopoledne v 10. hodin v Litobratřicích  a odpoledne ve 14.hodin v Troskotovicích , děkuji všem předčitatelům  za  jejich službu.
  2. Dnes nebude nešpor ani Kruh. Bratr farář má dnes dovolenou.
  3. Jak všichni víte, byl minulou neděli celodenním hostem v našem sboru br.farář David Sedláček s rodinou. Br.farář se představil jako kandidát na faráře v našem sboru  jednak  bohoslužbami , a také v rozhovoru s námi-členy sboru, dopoledne  zde v Miroslavi  a odpoledne v Bohuticích, ve kterém  představil sebe a svoji rodinu, osvětlil své teologické důrazy, sdělil své zkušenosti z dosavadní duchovenské činnosti a zodpověděl řadu dotazů.Všem vám,kteří jste se besedy s br. farářem a jeho paní v neděli zůčastnili velmi děkuji. Členové staršovstva pak s br.farářem projednali konečné znění povolací  listiny. Požadavek na úpravu bytu faráře bude projednán na úterní poradě staršovstva.
  4. V příštím týdnu se budou konat následující setkání:

– v pondělí v 9. hodin se koná setkání maminek s br. farářem  u  Drastíků  a v 17. hodin biblická hodina v Bohuticích

– v úterý v 19. hodin se koná na faře porada staršovstva, prosím presbytery, aby podepsali oběžníkovou knihu, a připojili své body do programu

-ve středu dopoledne se koná Medvídek,ve 13,15 nejmenší děti na faře,  ve 13.30 schůzka seniorek, v 16,45 schůzka starších dětí,v 19.hod.přípravka učitelek NŠ  a ve 20.30 biblický  kroužek, který vede ses. Daniela Bednaříková

-ve čtvrtek v 9.30 se koná biblická hodina dospělých na faře,ve 14,45  schůzka mladších dětí a v 16,45 konfirmační cvičení

-v pátek v 16. hodin  bude  vytváření s dětmi v Kruhu a od 18.30 bude zkouška zpěvu

–  v sobotu  v 19. hodin se koná schůzka mládeže

5.  Příští týden 9. února bude pravidelné shromáždění v 8,30 a odpoledne v 17,-hodin ekumenická  bohoslužba ,  při kterém bude kázat farář Josef Dvořák z Hostěradic. Na obě shromáždění jsme všichni srdečně zváni.

6.   Pokračuje účelová sbírka darů na opravu  střechy fary a to všemi obvyklými způsoby. Doporučujeme ji vaší zvláštní obětavosti. Všem dárcům velmi děkujeme.

7.   Připomínám vyrovnání předplatného za církevní tisk pro letošní rok u ses. Jarky Šimšové.

8.   Smutná zpráva přišla z Našiměřic,kde zemřel bratr Roček.Pohřeb  se bude konat v pátek 7.února ve 14. hodin od domu smutku v Našiměřicích. Poté se půjde s rakví na místní hřbitov.

9.   Děti odejdou do nedělní školy.