13. června 2021

Ohlášky na neděli 13. června 2021

druhá neděle po sv. Trojici

-přivítání (také členy kazatelských stanic)

-naším kazatelem je bratr vikář Richard F. Vlasák, na varhany nás doprovází bratr Radek Fér, děkujeme jim i dalším, kteří při dnešních bohoslužbách mají službu

-součástí dnešních bohoslužeb je také Výroční sborové shromáždění

-bratr farář vykonal v pátek návštěvu Mirandie, střediska Diakonie ČCE v Brumovicích. Děkujeme za tuto službu a jsme rádi, že se po dlouhé době postupně můžeme vracet k pravidelným aktivitám, i k těm, které přesahují náš sbor.

Týden ve sboru

Setkání maminek s farářem se neuskuteční v úterý, jak je obvyklé, po bohoslužbách se účastnici domluví.

Středa                                    16.00                          biblická hodina dětí

                                               17.00                          konfirmandi

                                                15.30.00                     RC Medvídek zve na Dílničky do

                                                                                   zahrady, program je na nástěnce

V pondělí v 10.00 se v Červeném kostele v Brně slavnostní ukončení školního roku brněnských škol Evangelické akademie. Jsme tam srdečně zváni.

Pan Přemysl Forst, ředitel Základní umělecké školy nás zve na absolventský koncert v pondělí 14. června v 18.00, je to po velmi dlouhé době opět příležitost, při níž vyslechneme absolventy z hudebního oboru a svým zájmem podpoříme hudební školu, žáky i pedagogy.

Ve středu v 11.00 se na zámku Miroslav koná přednáška o židovské kultuře, hostem je paní Klára Dvořáková, ředitelka synagogy v Polné. Na toto setkání nás zve vedoucí našeho zámku, pokud byste měli zájem přijít, sdělte to po bohoslužbách sestře Lii Ryšavé.

Za dva týdny, v sobotu 26. června 2021 ve 14.00, se v našem kostele uskuteční shromáždění, při němž poděkujeme za život sestry farářky Jany Kalusové. Poté bude její urna uložena do hrobu na evangelickém hřbitově. Rodina Kalusova zve členy našeho sboru, příbuzné i přátele na setkání po bohoslužbách.

Za týden, v neděli 20. června 2021 se v Kloboukách u Brna koná výroční setkání Jeronymovy jednoty. Náš sbor bude zastupovat bratr Vlastimil Fér.

Celocírkevní sbírku Solidarity sborů vykonáme dnes a příští neděli při vycházení. Prosím pamatujte na ni. Z fondu solidarity sborů jsou podporovány ty sbory, které se dostanou do finančních potíží a v daném období nemohou splatit v určené výši repartice nebo personální fond.

Od minulé neděle je možné platit objednané nové zpěvník, jak u bratra pokladníka, tak na účet sboru s označením „zpěvník“. Cena za kus 490 Kč.

Po bohoslužbách jsme zváni na kávu a popovídání  do zahrady

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách v 8.30 v Miroslavi a ve 14.00 hodin v Moravském Krumlově, kde se při bohoslužbě uskuteční křest Tomáše Žáka.