20. března 2022

Třetí neděle v postu zvaná Oculi – (Stále upínám své oči k Hospodinu, Ž 25, 15) 

-přivítání 

-na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme za další služby a také vám, kteří doprovodíte bratra faráře do Moravského Krumlova, kde jsou bohoslužby dnes poprvé po zimě v modlitebně

v pátek 25. 3. jede bratr farář do Božic, pokud chcete jet s ním, sdělte mu to po bohoslužbách nebo během týdne 

Sbírka na pomoc Ukrajině, kterou jsme vykonali v minulých třech nedělích v našem kostele a v Bohuticích vynesla 26 898 Kč. Odesíláme ji prostřednictvím Diakonie naší církve. Finanční dary pro trpící Ukrajince můžete posílat také na účet sboru, dosud bylo vybráno 8 000 Kč.  Velmi vám děkujeme za vaše pochopení a štědrost. 

Také RC Medvídek pomáhá. Ve čtvrtek se uskutečnil bazar dětského ošacení a obuvi, výtěžek ve výši 3 108 Kč je určen také na pomoc běžencům. Prostřednictvím Charity bude ukrajinským dětem na útěku před válkou předáno také oblečení, které se neprodalo. V RC Medvídek se také připravuje výuka češtiny pro zájemce z Ukrajiny, kteří jsou již v Miroslavi. Pokud se o někom dalším dovíte, kdo by zájem měl, sdělte to sestře Lucii Férové, která bude češtinu vyučovat.  

V Bystřici pod Hostýnem se koná setkání zpěváků a sbormistrů pod vedením bratra celocírkevního kantora Ladislava Moravetze. Od nás se účastní pět členek pěveckého sboru a bratr varhaník. 

Týden ve sboru 

úterý 9.00 maminky s dětmi a farářem 

středa 9.00 RC Medvídek, 13.30 seniorky 

16.00 biblická hodina dětí 

čtvrtek 17.00 konfirmační cvičení 

pátek 9.00 Medvídkova kavárnička 

V pátek v době 18.00-18.30 vás zveme do kostela na postní ztišení se zpěvy z Taizé. Sbírka při ztišení je také určena na pomoc Ukrajině. 

Zveme vás na setkání u kávy po bohoslužbách a děkujeme za přípravu.  

Dnešní chrámová sbírka je určena na potřeby našeho sboru, děkujeme za ni. 

Za týden, v neděli, kdy bude VSS, vykonáme celocírkevní sbírku na podporu církevního tisku a další publikační činnosti. 

Příští neděli, dá-li Pán, se sejdeme na bohoslužbách v 8.30 hodin. Zváni jsou i členové z kazatelských stanic. V rámci bohoslužeb vykonáme výroční sborové shromáždění s volbou poloviny staršovstva, jak bylo již několikrát ohlášeno. Prosíme vás, abyste na nástěnce pod kruchtou zkontrolovali, zda je v seznamu členů sboru s volebním právem správně uvedeno vaše jméno. Na nástěnce je také kandidátka, do níž můžete stále doplňovat návrhy na členy staršovstva, včetně sebe.