Ohlášky 6. března 2022

Ohlášky na neděli 6. března 2022, 1. neděle v postním období

– přivítání

– bohoslužby se konají pouze v Miroslavi

– na varhany nás doprovází bratr Jan Ryšavý, děkujeme …

V úterý se konala pravidelná porada staršovstva

VSS: Hlavním bodem byla příprava volebního Výročního sborového shromáždění, které se uskuteční 27. 3. 2022 v rámci bohoslužeb. Kandidaturu za členy staršovstva přijali: Libor Drastík, Radek Fér, Jana Sterziková, Jiří Uhřík, Eva Dostálová (Machová). Kandidátka je stále otevřená, můžete navrhovat kandidáty, včetně sebe. S návrhy se obracejte na sestru Elišku Férovou.

jednalo jsme o přípravě sborového bytu k dalšímu pronájmu. Byli jsme seznámeni se stavem sborových budov a s návrhy oprav, včetně modliteben

– inventarizace sborového majetku je před dokončením

– seznámili jsme se s výsledky hospodaření sboru za rok 2021, s nímž bude sbor seznámen na VSS. Rozpočet na letošní rok odpovídá rozpočtu minulému.

Pomoc Ukrajině: Rozhodli jsme, že chrámová sbírka na pomoc Ukrajině, kterou jsme zahájili minulou neděli, bude pokračovat také dnes 6. 3. a v neděli 13. 3. 2022.

Celocírkevní sbírku na církevní tisk vykonáme 27. března 2022 při VSS

– VP na první neděli v postu je vysluhována kalíšky. Pokud se pandemická situace bude zlepšovat, chtěli bychom se vrátit o Velikonocích ke dřívější praxi – vysluhování z kalicha s možností požádat o kalíšek.

– každý pátek v 18.00 vás zveme k postnímu ztišení, sbírka při něm bude věnována Ukrajině

Dětem začínají jarní prázdniny, proto se v týdnu nebude konat biblická pro děti a konfirmační

– aktivity RC Medvídek se v tomto týdnu nekonají

V sobotu se koná v Brně Seniorátní konference, na kterou jsme všichni zváni. Pozvánku najdete na nástěnce.

Dnešní sbírka při vycházení je určena na pomoc Ukrajině. Minulou neděli se v Miroslavi a v Bohuticích vybralo celkem 6 700 Kč. Velmi vám děkujeme, že nejste lhostejní a že se můžeme alespoň takto připojit k pomoci. Své dary můžete i nadále posílat na účet sboru s označením Ukrajina.

Po dlouhé době je opět po bohoslužbách připravena káva. Vzhledem k tomu, že nás covid ještě neopustil, doporučujeme pít kávu raději venku a neshromažďovat se v Kruhu.

Za týden se sejdeme, dá-li Pán, na bohoslužbách v 8.30 a v Bohuticích v 10.00 hodin.